rca bulgaria / asigurari online / transport gratuit

0732 847 333  |  0343 566 176

În cazul unui accident ...

În situația în care ați fost păgubit în urma unui accident produs de un vehicul asigurat dar înmatriculat în străinătate, vă puteți adresa Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România pentru asistență.

În cazul în care dețineți un vehicul înmatriculat în România, sunteți păgubit în urma unui accident rutier provocat de un vehicul și doriți să intrați în posesia despăgubirilor cuvenite, trebuie să știți că entitatea căreia trebuie să vă adresați în acest sens diferă în funcție de țara în care s-a produs accidentul şi de țara în care este înmatriculat vehiculul vinovat de producerea accidentului.
Din combinarea celor doi factori precizați mai sus, rezultă mai multe situații. Pentru a veni în întâmpinarea nevoii de informare a persoanelor aflate în astfel de situații, Autoritatea de Supraveghere Financiară vă pune la dispoziție un set de informații utile care explică cui trebuie să vă adresați pentru a obține despăgubirile cuvenite.

În situația în care cel vinovat de producerea daunei nu este identificat sau nu deține o asigurare obligatorie RCA valabilă la data producerii accidentului, vă recomandăm să vă adresați Fondului de Protecție a Victimelor Străzii.

Dacă sunteţi proprietar de vehicul şi nu încheiaţi asigurarea obligatorie RCA sau nu o mentineţi în valabilitate în mod continuu, prin plata primelor de asigurare, săvârşiţi o contravenţie.

calcRCA-RO

verifRCA

verifDAUNE